open-navfaktor-logo
search
ZOI '84
Ski sezonu na Bjelašnici otvara koncert Jale Brata, Bube Corellija, Senidah...
Velikim koncertom Jale Brata, Bube Corellija, Senidah, Cobyja i Innasa ljubitelji skijanja 15. decembra ući će u ski sezonu 2019/2020 na olimpijskoj ljepotici
06.12.2019. u 20:20
get url
text
get url
text

Komunalno javno preduzeće ZOI'84 večeras je najavilo otvorenje skijaške sezone na Bjelašnici. Velikim koncertom Jale Brata, Bube Corellija, Senidah, Cobyja i Innasa ljubitelji skijanja 15. decembra ući će u ski sezonu 2019/2020 na olimpijskoj ljepotici.

Planirano je da se koncert održi od 14 do 18 sati, a nakon toga će ljubitelje noćnog skijanja zabavljati muzika koju će puštati DJ. Ono što su naglasili iz ZOI-a je da će koncert biti besplatan, te da očekuju veliki broj posjetilaca.

- Veoma sam ponosan što možemo na ovaj način da najavimo otvaranje skijaške sezone 2019/20 na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici sa mega zvijezdama iz Sarajeva, Srbije i Slovenije - rekao je Kenan Magoda, direktor ZOI-a i dodao:

"Stvarno uz jedan regionalni spektakl ćemo pokazati šta je Bjelašnica i šta je pravi domaćin. Naravno, za sve posjetioce ulaz je besplatan zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i Vladi Kantona Sarajevo. Siguran sam da ćemo 15. decembra napraviti ozbiljan 'dernek', kako Sarajlije to znaju i da ćemo svi uživati na čistom zraku i u skijanju."

{$galerijaFotografija}

Azra Džigal, predsjednica Turističke zajednice KS istakla je da su se ove sezone odlučili da ponude nešto novo, odnosno vid muzike koji je trenutno popularan kod mladih.

- Nadamo se da će dovesti barem 20 do 30 hiljada ljudi. Već su nam javili da dolazi 180 autobusa studenata što je već brojka koja dovoljno govori o popularnosti, ali i o onome što očekuje svakoga ko bude posjetio Bjelašnicu 15. decembra - kazala je Džigal.

Jedan od najpopularnijih repera u regionu Jala Brat nije krio zadovoljstvo što će imati priliku sa svojim prijateljima nastupiti na olimpijskoj ljepotici.

- Jako mi je drago što se ovo dešava u našem gradu, pogotovo na olimpijskoj ljepotici kao što je Bjelašnica. Mi inače nastupamo svaki petak i subotu i 'slijećemo' bukvalnu u tu nedjelju onako umorni 'prepolovljeni', ali ćemo punog srca da odemo natu planinu i da damo sve od sebe, da napravimo najveći 'dernek' što možemo da napravimo - kazao je Jala Brat.

Osim koncerta i zabave na Bjelašnici su za 15. decembra iz ZOI-a pripremili i besplatno skijanje, i to i dnevno i noćno. Iako se još uvijek ne zna da li će do 15. decembra biti snježnih padavina, iz ZOI-a su istakli da će dvije staze sigurno biti osposobljenje za skijanje, ako ništa drugo onda snježnim topovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.