open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv komentar
Skoblar: Prosinečkom skidam kapu, možda je pogriješio što je uopće išao u Sarajevo
U trenerskom poslu uvijek zavisiš od nekog drugog. Od predsjednika, od člana uprave, od medija..., kaže Skoblar
14.12.2019. u 14:24
get url
text

Josip Skoblar, osvajač Zlatne kopačke iz 1971. godine, u ekskluzivnom intervjuu za Anadolu Agency (AA), kazao je kako bi volio da plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine izbore sve četiri reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije.

Hrvatska je već na EURO-u, dok će BiH, Srbija i Sjeverna Makedonija igrati baraž (finale play-offa Lige nacija).

Skoblar se osvrnuo i na Zmajeve, odnosno na rasplet situacije sa selektorom Robertom Prosinečkim, koji je dobio otkaz nakon što su završene kvalifikacije za EURO.

- Ne znam, zaista. Možda je i Robi pogriješio što je uopšte išao u Sarajevo. On je jedan divan momak. Nažalost, u trenerskom poslu uvijek zavisiš od nekog drugog. Od predsjednika, od člana uprave, od medija... Izuzetno komplikovan posao. Najlakše je kritikovati i promijeniti selektora. Ali, šta poslije? Robiju skidam kapu. Dopada mi se njegov stav. Ne volim one prazne komentare poslije utakmice, tipa "izgubili smo, ali sam ponosan na svoje igrače". Na koga si ponosan, ako nisi pobijedio? Pa čak i da jesi, čemu takav komentar. Igrači su plaćeni da rade svoj posao najbolje što znaju. Evo, Dinamo je izgubio i ispao iz Lige prvaka. I šta sad vrijedi što je trener ponosan na svoje igrače, kada ni on, ni oni neće igrati Evropu na proljeće - kazao je Skoblar.

BiH će u baražu igrati protiv Sjeverne Irske, Srbija protiv Norveške, a Sjeverna Makedonija protiv Kosova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.