open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Skokovima s Gradskog mosta počelo "Ljeto na Vrbasu"
Jedan od najatraktivnijih sadržaja ovogodišnje manifestacije zip-lajn spust na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta, koji će biti dostupan građanima i turistima tokom trajanja manifestacije
21.07.2019. u 15:04
get url
text

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" počela je danas u Banjoj Luci  tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta.

Direktorica banjalučke Turističke organizacije Irena Radojević istakla je da se ta manifestacija održava po 66. put i trajat će do 4. augusta, uz brojne sportske i kulturno-zabavne aktivnosti.

Podsjetila je da su predstavnici Turističke organizacije Banje Luke i "Pošta RS" prije dva dana predstavili poštansku markicu sa motivom skoka sa Gradskog mosta - "Banjalučke laste".

- Inspiracija na poštanskoj marki je skok sa Gradskog mosta koji je simbol najstarije banjalučke manifestacije "Ljeto na Vrbasu" koju organizuje Turistička organizacija Grada Banja Luka - rekla je Radojević i dodala da postoje podaci da prvi skokovi s gradskog mosta datiraju još iz 1930. godine.

Istakla je da je jedan od najatraktivnijih sadržaja ovogodišnje manifestacije zip-lajn spust na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta, koji će biti dostupan građanima i turistima tokom trajanja manifestacije.

Osim sportskih aktivnosti, kao što su fudbal na pijesku i basket za dječake i djevojčice, odbojka na pijesku, ljubitelji igara na Vrbasu mogu posjetiti otvoreni bazen "Akvana" i okušati se u ronjenju koje organizuje Ronilački klub "Delfin“.

Bioskop na otvorenom uz film "Taksi bluz“ bit će upriličen na platou tvrđave Kastel, a za one koji vole zaplesati bit će organizovan i "ples pod zvijezdama" na plaži ispod dvorane Obilićevo.

U završnom dijelu manifestacije predviđene su trke dajaka u tri kategorije, izbor najljepšeg dajaka i "Kotlićijada" na plaži Abacija.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka još davne 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu".

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. dobija današnje ime "Ljeto na Vrbasu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.