Škola fudbala "Asim Ferhatović-Hase": Bordo bura "poharala" Hrvatsku

Objavljeno: 09.10.17 u 15:13

Tri generacije Fudbalskog kluba Sarajevo učestvovale su u proteklim danima na turniru u Hrvatskoj.

 

Dječaci Bordo kluba ostavili su odličan utisak, a uz dobru zabavu i mnoga nova prijateljstva pružili su i dobre partije na terenu. Generacije 2004. i 2008. su zaustavljene u četvrtfinalu, a generacija 2009. je u finalu savlada Hajduk (1:0) i osvojila prvo mjesto.

Generacija 2007. učestvovala je proteklog vikenda na turniru u Tuzli. U grupnoj fazi turnira Bordo dječaci su remizirali sa Osijekom (1:1), pobijedili su Bratstvo iz Gračanice (6:0), a u jednoj od najboljih utakmica savladali su Partizan (4:1). U polufinalu turnira bili su poslije penala bolji od Napredka iz Kruševca (0:0/ 5:4), a u finalu su poraženi od Crvene zvezde (0:3).

Ekipa FK Sarajeva (2009) koja je nazvana Bordo burom, predvođena trenerom Kenanom Buzom, osvojila je turnir u Hrvatskoj bez ijednog poraza (samo jedan remi u četvrtfinalu - prošli na penale).

S obzirom na konkurenciju ovo je jedan od najvećih turnira koje je generacija dječaka rođenih 2009. godine osvojila, a okitili su se ovi momci zlatom više puta. U posljednja četiri turnira FK Sarajevo 2009. godište osvojili su četiri zlata.

Zlato u Hrvatskoj osvojili su: Adi Pecar, Danis Sultanić, Serdar Bihorac, Anes Vilić, Benjamin Pandžić, Tarik Zećo, Amel Delalić, Vedad Duranović, Deni Potogija, Fejsal Sabljica i Kenan Palavra.