open-navfaktor-logo
search
Predstavljeni kandidati
Skup SDA Ilidža u Sokolović Koloniji: Pobjeda zagarantovana uz generala Fikreta Prevljaka
SDA Ilidža održala je predizborni skup u Sokolović Koloniji. Kandidat SDA za načelnika Ilidže Fikret Prevljak poručio je na skupu: "Iako oni o nama ružno govore, mi to nećemo raditi".
27.10.2020. u 11:03
get url
text

- Sokolović Kolonija ne smije i neće bit zapostavljeno naselje na Ilidži. Njen daljnji razvoj kroz izgradnju komunalne infrastrukture i stvaranja što ljepšeg, ugodnijeg i sigurnijeg ambijenta za život stanovnika snažno ćemo nastaviti tokom naredne četiri godine i to sa časnim, hrabrim, efikasnim i obrazovanim ljudima. Ljudima koji će znati na pravi način upravljati Ilidžom, koji imaju viziju i cilj da ovu Općinu učine vodećom u Kantonu Sarajevo - poručeno je sa predizbornog skupa Općinske organizacije SDA Ilidža, održanog u subotu u Sokolović Koloniji.

Na ovom skupu, kojem je prethodila šetnja i razgovor sa mještanima, predstavljeni su kandidati SDA za Općinsko vijeće Ilidža sa nosiocem liste Mahirom Lokvančićem, kao i kandidat za načelnika Fikret Prevljak. U obraćanju građanima, general Prevljak kazao je da je upoznat s problemima koje imaju stanovnici ovog naselja  i da će se, kao budući načelnik, maksimalno zalagati da oni budu što prije riješeni.

- Znam za probleme sa kanalizacijom, vodovodnom mrežom, ambulantom, legalizacijom objekata,nedostatkom dječijih igrališta i sportskih ploha. Naš osnovni zadatak će, upravo biti, da ta pitanja rješavamo, jer nedopustivo je da u 21. vijeku i dalje pojedina domaćinstva nemaju vodu ili riješenu kanalizacionu mrežu, asfaltiran put, da svojim kućama normalno mogu prići. To su osnovne potrebe svakog stanovnika i mi ćemo se time ozbiljno pozabaviti. Na to konačno treba staviti tačku - kazao je Prevljak i dodao da će jedan od glavnih njegovih prioriteta biti da pomogne mladima i da ih zadrži u našoj prelijepoj BiH.

O svojim političkim protivnicima, naglasio je general, SDA nikad neće loše pričati.

- Iako oni o nama ružno govore, mi to nećemo raditi. Oni će vam doći u naselje, obećavati i govoriti šta će uraditi za vas, a mi radimo i radit ćemo konkretne stvari. To je razlika između nas i njih. Gledat ćemo svoj posao, vodit se svojim principima. Naša težnja i želja je da svi živimo u slozi i jedinstvu, da se međusobno pomažemo, da nam komšija bude najpreči, da ne pravimo razliku među ljudima, da njegujemo našu tradiciju i običaje, te poštujemo naše starije - istakao je Prevljak, nakon čega je zamolio prisutne da daju podršku kandidatima za vijeće, bez kojih on ne bi mogao puno učiniti u svom radu.

Prisutnima su se kratko obratili i kandidati za Općinsko vijeće iz Mjesnog odbora Sokolović Kolonija, pozvavši građane da u što većem broju izađu na izbore i daju svoj glas SDA, najjačoj stranci koja ih nikada neće iznevjeriti i razočarati.

Građani ovog naselja nisu krili entuzijazam i nadu da će SDA i ovaj put slaviti izbornu pobjedu. Samo uz generala Fikreta Prevljaka i snažnu SDA, Općina Ilidža može dalje nastaviti putem intenzivnog rasta i razvoja, saopćila je SDA Ilidža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.