open-navfaktor-logo
search
Iz petog pokušaja
Skupština konačno usvojila inicijativu: Mladi doktori u KS imat će priliku za stjecanje prvog radog iskustva
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je zaključak kojim se zadužuje Vlada KS i Zavod za zapošljavanje KS da napravi i realizira Program prvog zapošljavanja svih mladih doktora iz Kantona sarajevo.
30.05.2022. u 13:01
get url
text

VEZANI TEKST - "Trojka" odbila primiti u radni odnos mlade doktore koji su bili na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa

Ovu informaciju potvrdio je podnosilac inicijative, zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić. 

Kako je naveo, nakon što su četiri puta bezuspješno podnosili ovu inicijativu, Skupština KS je danas konačno dala podršku ovom zaključku.

- Svi mladi doktori iz Kantona Sarajevo će dobiti priliku za prvo radno iskustvo i uvjete za specijalizaciju! Podnosili smo ovu inicijativu četiri puta, odbijali su je, ovaj put je zaključak dobio podršku Skupštine Kantona Sarajevo: "Skupština Kantona Sarajevo zadužuje Vladu Kantona Sarajevo i Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo da za ovu godinu, ali i za svaku narednu, napravi i realizira Program prvog zapošljavanje svih mladih doktora iz Kantona Sarajevo na period od godinu, a kako bi stekli prvo radno iskustvo i uvjete za specijalizaciju. Haris Zahiragić s. r." - objavio je Zahiragić.

VEZANI TEKST - Anesteziolozi u Opću bolnicu mogu biti primljeni bez konkursa, za mlade doktore "postoje procedure"

Naglasio je kako je veoma važno da svakog mladog čovjeka, a posebno mlade doktore koji su veoma traženi u državama zapadne Evrope, a koji su prijeko potrebni našem sistemu, zadržimo ovdje.

- Hvala kolegama iz Skupštine Kantona Sarajevo. Pozivam i ostale kantone da kreiraju i realiziraju istu mjeru - napisao je Zahirahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.