open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Skupština KS: Čampara i Okerić izabrani na čelo dvije komisije
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su na mjesto predsjedavajućeg Zakonodavno-pravne komisije imenovali samostalnog zastupnika Aljošu Čamparu, a Samira Suljevića (SDP) na mjesto zamjenika predsjedavajućeg.
24.03.2021. u 12:59
get url
text

Na pozicije članova komisije, imenovano su: Haris Zahiragić (SDA), Vildana Bešlija (NS), Sakib Kasapović (NIP), Alma Hasanbegović (NS) i Mirsad Dupovac (SDP).

U komisiju za sigurnost imenovani su: Elvedin Okerić (NiP - predsjedavajući), Vibor Handžić (NS - dopredsjedvajaući), Aljoša Čampara (samostalni), Igor Stojanović (SDP), Faik Špago (NiP), Redžo Lemezan (NS) i Muhamed Budimlić (SDP).

Izmjene Zakona o nadležnostima organa vlasti Kantona Sarajevo u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća skinute su s dnevnog reda na inicijativu zastupnice Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmine Bišćević Tokić, jer je taj zakon osporio Ustavni sud FBiH.

- Odluka o izmjenama Zakona ticala se spajanja prijašnjeg ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministarstva komunalne privrede i infrastrukture u formu jednog zajedničkog ministarstva - kazala je Bišćević-Tokić.

Na sjednici je također izmijenjen naziv ulice na području Općine Vogošća-MZ "Kobilja Glava", riječ je o ulici Slatinski put koja je preimenovana u ulicu Abaza Zekovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.