open-navfaktor-logo
search
Online sjednica
Skupština KS danas određuje datum za smjenu Vlade
Skupština Kantona Sarajevo danas nastavlja zasjedanje nakon što je prošle sedmice prekinuta sjednica zbog nedostatka kvoruma. Sjednica počinje u 10 sati i održava se online.
03.11.2020. u 09:15
get url
text

Podsjećamo, sjednica Skupštine KS trebala se održati 28. oktobra u Domu mladih u Skenderiji, ali je većina zastupnika u Skupštini KS tražila da se sjednica održi online zbog aktuelne epidemiološke situacije, kao i da se odredi datum održavanja hitne sjednice na kojoj bi se razmatralo stanje u zdravstvu u KS.

Zastupnici u Skupštini KS danas bi trebali odrediti datum održavanja sjednice na kojoj će se razmatrati smjena aktuelne Vlade KS.

Pred zastupnicima će se danas naći i Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama KS po hitnom postupku.

Zastupnici će kao jednu od posljednjih tačaka razmatrati i epidemiološku situaciju u KS.

Zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u KS, kao i prijedlozima programa rada kulturnih institucija za 2020. godinu: Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Kamerni teatar '55, MESS - Međunarodni teatarski festival - Scena MESS, Muzej Sarajeva, Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Historijski arhiv, Biblioteka Sarajeva, Muzej "Alija Izetbegović" i Bosanski kulturni centar.

Također će raspravljati i o prijedlozima programa rada i finansijskim planovima ustanova: Kantonalni centar za socijalni rad, Gerontološki centar, Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Porodično savjetovalište te Odgojni centar Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.