Petak, 29.09.2023.
FOTO: Muhidin Živojević

Skupština KS nema kvorum, Kristić poželjela "ugodan rad", pa saopćila da nema uvjeta za rad

Sjednici nisu prisustvovali zastupnici koji čine novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je jer nije bilo dovoljno zastupnika za rad. 

Na mjesto predsjedavajuće Skupštine KS sjela je Danijela Kristić (Narod i Pravda) koja je dogovorom između ranijeg predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, zamjenika Vibora Handžića i Danijele Kristić, upravo Kristić imenovana za novu predsjedavajuću.

Sjednici nisu prisustvovali zastupnici koji čine novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo.

Danima traju politička prepucavanja između ranije i aktuelne većine.

-Svima nama želim uspješan rad i ugodnu radnu atmosferu. Sjednici prisustvje 15 zastupnika - pročitala je Kristić sa papira na početku pokušaja održavanja sjednice, pa nastavila čitati: "S obzirom da se nisu stekli uvjeti za rad uz konsultaciju sa doperedsjedavajućim prekidam sjednicu". 

Bilo je planirano da se Skupština održi sa četiri tačke dnevnog reda, pored pitanja i inicijativa, planirano je da se razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine, zatim Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh