open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Italiji
Sky Sport: Na kojoj poziciji će igrati Krunić, Džeko ostaje u Romi?
Za poziciju u timu Juventusa ne treba brinuti Miralem Pjanić, bez obzira na to što su u Torino stigla dvojica veznjaka 
04.07.2019. u 18:14
get url
text

Rade Krunić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, naredne sezone nosit će dres Milana.

Još prošlog mjeseca italijanski mediji objavili su da će Zmaj potpisati četverogodišnji ugovor sa Rossonerima, po kojem će godišnje zarađivati 1,2 miliona eura, te da će Empoliju pripasti obeštećenje od osam miliona eura.

Iako Milan još zvanično nije potvrdio transfer, italijanski mediji Kruniću su već pronašli mjesto u startnoj postavi višestrukog prvaka Evrope. Tako je Sky Sport, na osnovu dosadašnjih pojačanja, napravio moguće sastave ekipa iz Serie A.

Milan bi trebao igrati u formaciji 4-4-2, a Krunić je dobio poziciju na lijevom krilu. Društvo u veznom redu pravit će mu Biglia, Kessie i Paqueta, dok napadački dvojac činiti Cutrone i Piatek.

Donnarumma bi trebao biti na golu, a zadnju liniju Milana, s lijeva na desno, sačinjavat će: Hernandez, Romagnoli, Musacchio i Calabria.

Zanimljivo, Sky Sport je sastavio i najbolji tim Rome, prema kojem bi naš Edin Džeko i naredne sezone trebao predvoditi napad rimskog kluba.

Na golu će biti Mirante. U zadnjoj linije Kolarov, Juan Jesus, Fazio i Spinazzola, a uloga defanzivnih veznjaka prepuštana je Diawari i Cristanteu. Zaniolo, Lo. Pellegrini i El Shaarawy bi trebali biti podrška najisturenijem Dijamantu.

Za poziciju u timu ne treba brinuti ni Miralem Pjanić, barem prema pisanju Sky Sporta. Njegovo mjesto među starterima je neupitno, iako je u torinski klub došlo nekoliko novih igrača.

Ovako bi trebao izgledati Juventus, sa postojećim igračkim kadrom: Szczesny, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Cancelo, Pjanić, Rabiot, Emre Can, Ramsey, Dybala i Ronaldo.

S druge srane, Sky Sport je u mogućoj formaciji za novu sezonu iz ekipe Genoe "izbacio" našeg A reprezentativca Ervina Zukanovića.

Naravno, do kraja prijelaznog roka moguće su mnoge promjene. Nije isključeno da Džeko preseli u Inter, dok je malo vjerovato da će Stara dama pronaći igrača koji će iz startne postave "istjerati" Pjanića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.