Slab interes kupaca: "Banka Srpske" prodala računar i kancelarijski materijal za 1.000 KM

Objavljeno: 30.11.17 u 20:29

Povjerioci "Banke Srpske" u stečaju teško će naplatiti svoja potraživanja, ako je suditi po prvoj licitaciji na kojoj je banka na prodaju ponudila pokretnu i nepokretnu imovinu vrijednu milione maraka, a kupca uspjela da nađe samo računar i kancelarijski materijal za 1.000 KM.

Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić rekla je za Capital da se danas pojavio samo jedan kupac koji je kupio računar i kancelarijski materijal, dok za ostalu imovinu nije bilo kupaca.

- Iduća licitacija će vjerovatno biti u januaru na kojoj ćemo ići sa nešto nižom cijenom. Kupci vjerovatno čekaju povoljnije uslove - rekla je Golićeva.

Na današnjoj licitaciji banka je za 8,48 miliona KM prodavala zgradu sa opremom u banjalučkom naselju Borik, ali zainteresovanih nije bilo.

Pored zgrade banke, na licitaciji su na prodaju ponuđeni i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po procijenjenoj cijeni od 2,71 miliona KM, kao i poslovna zgrada banke sa opremom u Bihaću po cijeni od 1,97 miliona KM.

Na licitaciji je bilo i nekoliko poslovnih prostora i poslovnih zgrada vrijednih od nekoliko desetina hiljada maraka do nekoliko stotina hiljada KM. Prodavane su i brojne pokretne stvari među kojima su automobili, računarska oprema, namještaj i drugo, piše Capital.

Ukupna prijavljena potraživanja povjerilaca od "Banke Srpske" iznose 252 miliona KM, od čega je upravnica priznala 182 miliona, a osporila 70 miliona KM.