navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Veliki jubilej

Slavni glumac i gost SFF-a: Jeremy Irons predsjedavat će žirijem 70. izdanja Berlinalea

Jeremy Irons je svojim prepoznatljivim stilom utjelovio neke kultne likove koji su me pratili tokom mog puta u kinu, osvještavajući me složenosti ljudskog bića

Objavljeno: 09.01.2020. u 15:48
get url
text
Jeremy Irons: Zadovoljstvo i čast

Istaknuti britanski filmski i pozorišni glumac Jeremy Irons bit će predsjednik međunarodnog žirija na 70. Berlinskom filmskom festivalu.

- Jeremy Irons je svojim prepoznatljivim stilom utjelovio neke kultne likove koji su me pratili tokom mog puta u kinu, osvještavajući me složenosti ljudskog bića. Njegov talent i izbori koje je prihvatio i kao umjetnik i kao građanin čine me ponosnim što ga dočekam kao predsjednika žirija za 70. izdanje Berlinalea, istaknuo je umjetnički direktor festivala, Carlo Chatrian.

Festival će biti upriličen od 20. februara do 1. marta, a kao i uvijek, očekuje se prisustvo velikog broja filmskih zvijezda.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast preuzeti ulogu predsjednika Međunarodnog žirija za Berlinale 2020, festivalu kojem se toliko dugo divio i kojem sam uvijek rado prisustvovao. Biti u Berlinu na festivalu bit će poslastica koja će mi pružiti priliku ne samo da se podsjećam na taj sjajni grad, već i da gledam ovogodišnje filmove koje je odabrao festival, nakon čega će uslijediti prilika da sa svojim kolegama članovima žirija razgovaram o njihovim zaslugama - rekao je Jeremy Irons.

Jeremy Irons, nekoliko puta, bio je gost Sarajevo Film Festivala.