Slišković potvrdio: Ćavar će trenirati odvojeno

objavljeno: 09.01.2018. u 14:33

Prozivkom igrača na stadionu pod Bijelim brijegom u utorak je ekipa Zrinjskog počela s pripremama za proljetni dio sezone.  

Trener Plemića Blaž Slišković novinarima je kazao kako vjeruje da njegova ekipa ima snagu i kvalitetu u nastavku prvenstva izboriti se za još jedan naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

- Svi novi igrači koji su došli svojom kvalitetom zaslužuje da se nađe u kadru Zrinjskog. Vjerujem da će maksimalno iskoristiti priliku koju ću im pružiti tokom priprema. Imat ćemo sedam-osam utakmica i svi, pogotovo novi igrači, dobit će prostora da se nametnu i izbore za prvih jedanaest - kazao je Slišković.

Govoreći o zimskom prijelaznom roku, Slišković je kazao kako očekuje eventualno još jedno pojačanje na poziciji ofanzivnog veznog, a hoće li biti novih dolazaka pod Bijeli brijeg ovisit će, prije svega, o tome hoće li još neko napustiti klub.

- Sve ovisi o odlascima naših igrača. Tu mislim na Slobodana Jakovljevića, Matiju Kataneca i Nemanju Bilbiju, koji u ovom trenutku imaju neke ponude, ali koje još nisu finalizirane. Prijelazni rok traje do 8. februara i ponašat ćemo se ovisno od toga hoćemo li izgubiti nekog od ovih igrača - istakao je Slišković.

Izgledan je odlazak i Marijana Ćavara koji je u pregovorima s Mariborom, a dok se njegova situacija ne riješi trenirat će odvojeno od prve ekipe, najavio je Slišković, prenosi Fena.