open-navfaktor-logo
search
Derbi u Mostaru
Slišković: Moramo se "vaditi" protiv Sarajeva
Trener Plemića Blaž Slišković svjestan je da ova utakmica ima veliki značaj za njegov tim
08.11.2018. u 13:24
get url
text

Derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu u Mostaru igraju aktuelni prvak BiH Zrinjski i vodeći tim bh. elite Sarajevo.

Dva tima u različitom raspoloženju dočekuju derbi. Bordo tim je u prethodnom kolu slavio u gradskom derbiju protiv Željezničara, dok je Zrinjski iznenađujuće poražen u Ugljeviku protiv Zvijezde 09.

Trener Plemića Blaž Slišković svjestan je da ova utakmica ima veliki značaj za njegov tim. Uprkos tome što će gosti doći znatno oslabljeni, vjeruje kako će duel biti itekako zanimljiv.

- Sigurno da je prednost Sarajeva solidna i nije nazaslužena. Sarajevo je u ovom dijelu prvenstva, prema mome mišljenju, prikazalo najkvalitetnije igre. Najmanje je imalo oscilacija, kako rezulatskih, tako i u igri. Svjesni smo kvalitete protivnika i značaja utakmice bez obzira na to što će Sarajevo doći relativno hendikepirano neigranjem četiri-pet standardnih igrača zbog žutih kartona - rekao je Slišković.

- Imaju kvalitet da nam se suprotstave. Poraz u Ugljeviku za nas je došao u nezgodnom trenutku. Moramo se "vaditi" protiv Sarajeva, ako mislimo zadržati izglede za vodećim mjestima do kraja prvenstva. Razgovarali smo na tu temu. Vjerujem da su igrači svjesni značaja utakmice - zaključio je popularni Baka.

Duel između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu od 16.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.