open-navfaktor-logo
search
Prve pobjede
Sloboda bolja od Mladosti, minimalac Krupe u duelu novajlija
U dva susreta trećeg kola Premijer lige BiH, koji su počeli u 17.30 sati, pobjede su upisali domaći sastavi. Sloboda je na Tušnju s 3:0 savladala Mladost, dok je Krupa u duelu novajlija savladala Olimpik s 1:0.
12.08.2020. u 19:27
get url
text

Nakon remija i poraza u prva dva kola, fudbaleri Slobode do prve ovosezonske pobjede stigli su zahvaljujući golovima Saida Husejinovića, Fedora Predragovića i Dušana Ristića.

Posao Tuzlacima olakšao je Enes Alić koji je već u 35. minuti zaradio drugi žuti karton, zbog čega su gosti do kraja susreta igrali s deset igrača na terenu.

Domaći tim do prednosti je stigao golom Saida Husejinovića, koji je u u trećoj minuti sudijske nadokande pogodio s bijele tačke, poslije penala kojeg je izborio Nemanja Tomašević.

U 60. minuti Mujagić je odlično prošao po strani i poslao prizemnu loptu, a Predragović se najbolje snašao u šesnaestercu i pogodio za 2:0.

Prvu ovosezonsku pobjedu Slobode u drugoj minuti sudijske nadoknade ovjerio je Dušan Ristić golom za konačnih 3:0.


Duel novajlija, Krupe i Olimpika, pripao je domaćem sastavu, a pobjednik je odlučen golom Stefana Nikolića u 57. minuti susreta. Za domaćina je ovo bio prvi ovosezonski trijumf, dok su gosti doživjeli treći poraz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.