open-navfaktor-logo
search
Skupština
Sloboda danas (ne)dobija novog predsjednika
Povlačenjem Mujkanovića sa mjesta predsjednika, po klupskom statutu klub automatski ostaje bez kompletnog Upravnog odbora
12.10.2018. u 09:33
get url
text

Skupština tuzlanske Slobode zakazana je za danas, a na njoj će, prema ranijim najavama, sa predsjedničke funkcije odstupiti Senad Mujkanović.

Povlačenjem Mujkanovića sa mjesta predsjednika, po klupskom statutu klub automatski ostaje bez kompletnog Upravnog odbora.

Ipak, ako je suditi prema najavama, Sloboda danas neće dobiti novo rukovodsvo. Skupština bi trebala biti izvještajnog karaktera, gdje će Mujkanović obrazložiti detalje finansijskog poslovanja kluba.

Predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević nedavno je za Faktor kazao da je aktuelna Uprava odradila ogroman posao u finansijskoj konsolidaciji, što pokazuje i pozitivno poslovanje iz prošle godine.

Ko će naslijediti Mujkanovića? Poslije današnje Skupštine ubrzo bi trebala biti zakazana i nova, izbornog karaktera.

Zasad se u javnosti ne spominju konkretna imena. Faktor je ranije pisao da je prvi kandidat Sead Kozlić. Po kuloarima se još može čuti i ime Nermina Čolića. Kozlić, kao i Čolić, bili su dio Upravnog odbora na čijem čelu se od decembra 2016. godine nalazi Mujkanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.