open-navfaktor-logo
search
Velika potraživanja
Sloboda duguje Zlatanu Naliću više od 400.000 KM!?
Nalić je imao aneks ugovora do 2020. godine, a u njemu je bila i otkazna klauzula 
20.06.2019. u 14:12
get url
text

Fudbalski klub Sloboda rastao se sa Zlatanom Nalićem, a da mu nije uplatio niti jednu plaću.

Pored toga, Nalić je iz vlastitog džepa plaćao određene kazne i dugove kluba sa Tušnja. Najviše ga je klub koštao u periodu od februara do maja, kada je praktično sam izmirivao sve račune, dok se članovi aktuelne uprave uopće nisu pojavljivali na stadionu u tom intervalu.

Kako piše scsport.ba, advokatski ured u Briselu specijalizovan za UEFA-ine propise nedavno je načinio reviziju i prijevod Nalićevih ugovora te došao do brojke od 409.000 KM, koliko je ukupno Sloboda ostala "kratka" stručnjaku sa švedskom adresom. U tu brojku uračunate su neisplaćene plaće za cijeli ugovor, a velikim dijelom pozajmice i otkazna klauzula.

Nalić je imao aneks ugovora do 2020. godine, a u njemu je bila i otkazna klauzula u slučaju jednostranog raskida saradnje, što se u konačnici i dogodilo. Faktor saznaje da je samo ta cifra oko 200.000 KM.

Nalić je poručio kako trenutno nema potrebu da svoj novac potražuje sudskim putem i da su u Slobodi prihvatili odgovornost isplate.

- Zasad nemam potrebu tužiti klub. U Slobodi su upoznati sa svim mojim ugovorima i prihvatili su odgovornost isplate. Usmeno i pismeno su obaviješteni na vrijeme o svemu prije našeg razilaska. Obaviješteni su i u pisanoj formi sa predsjednikom – jer nikada nismo razgovarali usmeno zvanično. Preuzeo je odgovornost za svoje odluke o nenastavku saradnje potvrdom o izmirivanju mojih sredstava. To su potvrdili Brandalek ranije i Ekrem Ibrić u prekjučerašnjem razgovoru sa mnom. Istina je da nikada nisam primio ni marke od kluba. Istina je i da ni jedan račun nikada nisam donio na naplatu niti ću. Što se konkretno visine potraživanja tiče, zaista ne bih o tome. Mogu tek potvrditi da je riječ o šestocifrenom iznosu - rekao je Nalić za scsport.ba.

Nalić je klubu pomogao i u procesu licenciranja. Kazao je da sve ekonomski učinjeno za Slobodu nije zbog medijskih napisa, već u cilju spašavanja kluba od ispadanja iz lige na stoti rođendan.

- Sve iz razloga što sam uvidio da to nije mogao ili nije želio niko drugi uraditi. Mnogo sam ponosan što sam bio u mogućnosti da dam svoj doprinos klubu u kojem sam rođen. Zahvalio bih se mojim herojima – igračima i mojim asistentima Crnogorcu, Osmanhodžiću i Ribiću na pomoći da to ostvarimo! Hvala također prethodnoj upravi koja mi je dala neograničeno povjerenje - zaključio je bivši trener Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.