open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sloboda hrabrom igrom osvojila bod protiv Sarajeva
Amer Bekić se izborio za jednu loptu u šesnaestercu Sarajeva i maestralno petom proigrao Bekrića, koji rutinski prebacuje Kovačevića
27.10.2019. u 16:24
get url
text

Sloboda i Sarajevo podijelili su bodove u meču 14. kola Premijer lige BiH odigranom na stadionu Tušanj. Duel je okončan rezultatom 1:1

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, a do prednosti su gosti došli iz prve prave šanse. Igrala se 11. minuta, ubacio je Hodžić, lopšta je putovala kroz peterac, a najviši u skoku bio je Rahmanović. Pogodak ide na dušu Irfana Fejzića, golmana Slobode, koji se nije pomjerio s linije.

Tuzlaci su uzvratili minut kasnije preko Almira Bekića, čiji udarac odlazi pored gola.

I to je otprilike bilo sve u prvom dijelu. Vrijedi spomenuti i situaciju kada su gosti tražili penal. U 35. minuti Jusić je pao poslije duela sa Ahmetovićem i u padu igrao rukom, ali Luka Bilbija nije se oglasio.

Sloboda je bolje i angažovanije otvorila drugo poluvrijeme. Nekoliko puta su domaći probili po desnoj strani, a pritisak se isplatio u 57. miuti kada Samir Bekrić pogađa za poravnanje. Amer Bekić se izborio za jednu loptu u šesnaestercu Sarajeva i maestralno petom proigrao Bekrića, koji rutinski prebacuje Kovačevića.

Izjednačujući gol Slobode nije previše razdrmao Bordo tim, a u nastavku je najveću šansu imao Rahmanović u u 89. minuti, ali njegov pokušaj glavom odlazi tik pored gola.

{$galerijaFotografija}

Sloboda se suočila s velikim problemom u posljednjih dvadesetak minuta zbog povrede Irfana Fejzića, koji je zamijenjen tek u finišu. Priliku za debi dobio je golobradi Anes Mehić.

Sarajevo je uprkos remiju povećalo prednost nad Željom na dva boda, dok je Sloboda na desetoj poziciji sa 14 bodova.

SLO2.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.