open-navfaktor-logo
search
Derbi 8. kola PLBiH
Sloboda i Borac remizirali na Tušnju
Duel između Slobode i Borca, koji je bio jedan od derbija osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, završen je bez pobjednika (1:1). 
11.09.2021. u 22:54
get url
text

Utakmica je idealno počela za izabranike Mladena Veselinovića. Mladi golman Borca Nikola Ćetkovića napravio je veliku grešku u šestoj minuti utakmice koju je u vodstvo za domaći tim pretvorio Dženis Beganović.

I nakon vodećeg gola Tuzlaci su nastavili s pritiskom na zadnju liniju prvaka Bosne i Hercegovine, no bez pravog rezultata.

Nakon što se Borac oslobodio pritiska smjenjivali su se napad dva tima, ali bez velikih prilika, pa se na pauzu otišlo s minimalnom prednošću domaćeg sastava.

Na startu drugog poluvremena Borac je zaigrao slično kao Sloboda na početku utakmice.

Lopta je bila uglavnom u posjedu fudbalera Nemanje Miljanovića, a bolja igra Banjalučana u drugom poluvremenu krunisana je u 56. minuti susreta.

Jovanović je pogodio nakon ubačaja Zakarića, a samo nekoliko trenutaka ranije Begić je izborio korner silovitim udarcem sa ivice šesnaesterca.

U 68. minuti Sloboda je ostala s deset igrača na terenu nakon što je Fedor Predragović zaradio drugi žuti karton.

Do kraja utakmice Borac je nastojao doći do totalnog preokreta, dok se Sloboda više fokusirala na odbranu svog gola. Na kraju je rezultat ostao onaj iz 56. minute susreta pa su se timovi morali zadovoljiti sa po jednim bodom.

Sretniji zbog boda mogu biti domaći fudbaleri jer je u prvoj minuti sudijske nadoknade Bukvić skinuo čisti zicer Vušuroviću.

Sloboda će u narednom kolu igrati gradski derbi protiv Tuzla Cityja, dok će Borac u Banjoj Luci ugostiti Široki Brijeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.