open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Mladost
Sloboda kreće u misiju zvanu opstanak: Bacat ćemo se na glavu za tri boda...
Fudbaleri tuzlanske Slobode proljetnu premijeru u našoj eliti imat će u nedjelju protiv Mladosti.
21.02.2020. u 13:46
get url
text

Tuzlaci su pripreme odradili u Turskoj, a trener Gradimir Crnogorac zadovoljan je urađenim, te je poručio da ekipa spremno dočekuje nastavak sezone.

- Na pripremama je prošlo sve onako kako smo planirali, odradili smo veliki broj treninga. Podigli smo kondiciju ekipe na viši nivou, tim je sve zadatke dobro odradio. Sve to treba sada staviti u stranu i okrenuti se cilju, a to je opstanak. Neće biti lako, ali idemo meč po meč. Mislim da smo za ovaj prvi susret spremni. Pratili smo ekipu Mladosti i u Antalyji i u ovom završnom dijelu.

Nedostaju im jako bitna dva igrača, ali siguran sam da će ostali dati sve od sebe. Mislim da ipak imamo pravi recept za njih. Almir Bekić je van stroja zbog povrede, Beganović je suspendovan, Jusić se vratio treninzima, Armin Hodžić je povrijeđen. Što se tiče novih igrača, dobro su se uklopili i spremni su za ovu utakmicu - kaže Crnogorac.

Amer Bekić, napadač Slobode, poručuje da će momci svakoj utakmici pristupiti kao odlučujućoj, kao i da će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate i obraduju sve navijače.

- Što se tiče utakmice, svi smo svjesni u klubu u kakvoj smo situaciji. Dobro smo radili, dobro smo trenirali, mislim da smo se dobro spremili. Pobjeda bi nam mnogo pomogla. Svi igrači koji budu izašli na teren će dati 100 posto. Očekujem, naravno, pune tribine. Mislim da Sloboda neće ispasti, to ovaj grad ne zaslužuje. Svaki meč ćemo igrati kao da je finale, bacat ćemo se na glavu za tri boda. Mi smo uradili što je do nas, spremili smo se dobro. Protiv Mladosti neće biti lako, to je dobar tim, ali Tušanj je Tušanj. Jedva čekamo da izađemo na teren - istakao je Bekić.

Utakmica između Slobode i Mladosti igra se u nedjelju na stadionu Tušanj sa početkom u 14.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.