open-navfaktor-logo
search
Spreman plan rada
Sloboda na pauzi: Poslije Marinkovića otišao i Stanojević
Nakon okončanja fudbalske sezone u BiH, igrači tuzlanske Slobode dobili su novi odmor, iako su još od 18. maja bili u trenažnom procesu nadajući se nastavku šampionata.
06.06.2020. u 16:11
get url
text

Obavljena su tražena testiranja na Covid-19, a u maju je jedino klub iz privatnih razloga napustio srbijanski fudbaler Marko Marinković.

- Sada smo igračima ponovno dali odmor, ali neće dugo trajati. Okupljanje i početak priprema za narednu sezonu planirali smo između 22. i 25. juna - izjavio je za Fenu šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac.

U ovom trenutku još nije poznato ko će od igrača ostati, ko otići, a ko će doći u redove Crveno-crnih.

Objavljeno je jedino da su se sporazumno razišli Sloboda i stoper iz Srbije Miloš Stojanović, koji je na Tušanj došao u zimskoj pauzi, odigravši samo dvije utakmice.

Stručni štab Tuzlaka sačinio je detaljan plan priprema za iduću sezonu, a do "prozivke" igrači će morati svakodnevno individualno trenirati.

- Imamo cijeli plan rada do početka augusta, kada će krenuti Premijer liga BiH, ali tek iduće sedmice ćemo ga objelodaniti nakon što vidimo s kojim igračima je uprava okončala pregovore o ostanku ili o dolasku na Tušanj – zaključio je Crnogorac koji je, kao šef struke, ekipu vodio svega na tri utakmice, prije nego što je 12. marta uslijedio prekid prvenstva zbog pandemije virusa korona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.