open-navfaktor-logo
search
Povratnik na Tušanj
Sloboda predstavila novog trenera: Smajić nije obećao rezultate, ali jeste ozbiljan rad
Šta je bio prošle godine, to je prošlost. Ne bih se vraćao na tu epizodu. To što se desilo to se desilo, rekao je novi tim menadžer Slobode
10.06.2019. u 12:12
get url
text

Fudbalski klub Sloboda danas je predstavio Admira Smajića kao novog tim menadžera. Smajić se tako ponovo vratio u klub iz "grada soli", s obzirom na to da je i uoči prošle sezone stigao u Slobodu, a potom je napustio poslije svega nekoliko sedmica.

Potpredsjednik tuzlanskog premijerligaša Eduard Brandalik, rekao je kako je rukovodstvo kluba ostalo fascinirano onim što je predstavio Smajić.

- U subotu smo imali završni Upravni odbor. Jednoglasnom odlukom izabrali smo Admira Smajića na poziciju tim menadžera. Sastanak je dugo trajao, puno je pitanja bilo postavljeno i ono što je mene konkretno oduševilo je Smajićev pristup, šta osjeća prema Slobodi, šta Sloboda znači. Svi koji budu igrali za Slobodu morat će to da poštuju - rekao je Brandalik.

O izboru novog trenera govorio je i sportski direktor kluba Ademir Smajlović.

- Obavili smo razgovor na UO na kojem je Smajić ispričao to što je ispričao što je sve impresioniralo. On je bivši poznati jugoslovenski fudbaler, bio je reprezentativac, kao trener bio je pomoćnik Blažu Sliškoviću u vođenju A reprezentacije BiH. Vodio je U-21 reprezentaciju BiH. Bit će tim menadžer, on je šef svim trenerima, birat će, imat će odriješene ruke od svih nas - rekao je Smajlović

Novi tim menadžer nije obećao rezultate, ali jeste predan rad.

- Najbitnija stavka je selekcija igrača. Prema informacijama koje ja imam dosta igrača nema ugovor i dosta igrača želi promijeniti sredinu. Prioritetan cilj će biti stabilizacija ekipa. Davanje mogućnosti mlađim igračima da uđu u tim. Ako postoji potencijal, ne bojim se toga da mladom igraču dam šansu u premijerligaškom takmičenju. Pokušat ću da Slobodi vratim onu vrijednost koju kao klub zaslužuje. Tražit ću od igrača da nauče šta znači nositi dres Slobode. Nemamo puno vremena, ali to je sastavni dio ovoga posla. Mnogo ćemo toga morati u hodu rješavati. Mi smo u situaciji da pravimo ekipu i ostvarujemo rezultate. Rezultate ne mogu nikakve obećati, ali će se raditi ozbiljno - poručio je Smajić, koji nije želio govoriti o razlozima zbog koji je prošle sezone napustio Slobodu, ali je indirektno rekao da ipak nije bilo problema sa leđima.

- Šta je bio prošle godine, to je prošlost. Ne bih se vraćao na tu epizodu. To što se desilo to se desilo. U fudbalu postoje neke stvari koje prihvatite ili ne prihvatite - dodao je Smajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.