open-navfaktor-logo
search
Pripreme
Sloboda zakazala generalku protiv Osijeka
Tuzlaci će "generalku" odigrati 13. jula s Osijekom
24.06.2019. u 14:54
get url
text

Fudbaleri tuzlanske Slobode od početka priprema odigrali su samo jednu kontrolnu utakmicu, minule srijede, protiv ekipe Bogatić (Srbija, 4:1), a naredni protivnik bit će im superligaš Mačva iz Šapca.

Kako je za Fenu izjavio sportski direktor Slobode Ademir Smajlović, utakmica je dogovorena za 26. juni, a još nije potvrđeno mjesto odigravanja. Šapčani će se Tuzlacima suprostaviti ili na Tušnju ili u Etno selu Stanišići.

- Moguće je da ćemo odigrati pripremnu utakmicu i s banjalučkim Borcem, za 3. juli je dogovoren susret sa Širokim, dok ćemo "generalku" odigrati 13. jula s Osijekom. Očekujemo da nam potvrde hoće li nas primiti u goste ili će doći na Tušanj – kaže Smajlović.

Nedavno je predsjednik Slobode Sead Kozlić izjavio na konferenciji za novinare da je dogovoren i susret sa Željezničarom, ali za sada nema potvrde termina za odigravanje ove utakmice.

Sloboda trenutno trenira na stadionu federalnog drugoligaša FK Mramora u Mramoru, dok će glavne pripreme obaviti od 2. do 9. jula u Livnu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.