open-navfaktor-logo
search
Bez minutaže
Slobodina "pojačanja": Neki su naprasno nestali
Nije Mile Lazarević kazao ko je dovodio igrače, ako već stručni štab nije
22.08.2019. u 16:12
get url
text

U pet odigranih mečeva tuzlanska Sloboda upisala je samo jednu pobjedu. Doduše, Crveno-crni imaju i isti broj poraza, a stručni štab se već na startu prvenstva požalio na skroman roster.

Ponovio je trener Mile Lazarević nekoliko puta kako će Tuzlaci za jačanje tima morati da sačekaju zimu, da su neke igrače zatekli tu, iako su selektirali ekipu i bili uz nju od samog starta priprema, skidajući (valjda) na taj način jedan dio tereta sa svojim pleća.

Nije Mile Lazarević odgovorio  ko je dovodio fudbalere i da li je to činio sportski direktor Admir Smajlović na svoju ruku. Jasno je da Admir Smajić, tim-menadžer kluba to nije činio, jer još uvijek nedovoljno poznaje ligu, pa tako i igrače koji nastupaju u domaćem fudbalu. 

Anis Ramčilović, stigao je ovog ljeta iz mostarskog Veleža. U Prvoj ligi FBiH nije se naigrao, a istim tempom nastavio je i na Tušnju, gdje je još uvijek bez upisanih minuta. Sa Slobodom ima ugovor do maja 2021. godine.

U rosteru Mileta Lazarevića zasad nema ni Adela Halilovića, pojačanja iz slovenske Gorice. Ovaj nekadašnji omladinski reprezentativac BiH nije ni registrovan za Slobodu, iako je potpisao ugovor.

Zanimljiva je situacija i sa golmanom Irfanom Fejzićem. Došao je iz Željezničara, gdje je bio rezervista. Nadao se kako će zauzeti mjesto prvog golmana u premijerligašu sa Tušnja, jer bi u suprotnom teško i napustio glavni grad BiH, ali struka u prvih pet kola ima povjerenje u  manje iskusnog Nikolu Lakića.

Ime Petra Dodiga vjerovatno ništa ne znači navijačima Slobode. Ovaj fudbaler pao je u zaborav, vjerovatno se ni sam ne sjeća kada je odigrao zadnju takmičarsku utakmicu. Naravno, u Slobodi je i dalje bez minutaže, a ugovor ima do juna 2021. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.