open-navfaktor-logo
search
Radno na Tušnju
Slobodini fudbaleri počeli pripreme, opstanak glavni cilj
Fudbaleri tuzlanske Slobode počeli su danas pripreme za proljetni dio sezone u kojoj imaju samo jedan cilj - izboriti opstanak u Premijer ligi BiH.
04.01.2023. u 16:37
get url
text

- Krećemo malo ranije nego ostali. U naredna tri dana obavit ćemo ljekarske preglede i testiranja momaka. Željeli smo na vrijeme krenuti, a ne kao na početku sezone kada smo malo kaskali sa pripremama. Očekuje nas uvodni dio priprema u Tuzli, nadamo se da ćemo imati pripreme u dobrim krajevima i dolasku još dva-tri provjerena imena. Prvi put u Slobodi nema igrača na probi. Jednostavno pozicija na tabeli nam ne dozvoljava da gubimo vrijeme na igrače koji bi došli na probu.

Želimo da što prije uhvatimo priključak za ekipama iz sredine tabele u što ne sumnjam. Ukoliko pogledamo naše igre iz prvog dijela nismo imali ni neke sreće, veliki uticaj imao je i gostujući teren. Mislim da smo svih 19 kola bili gosti. Sloboda je u prvoj sezoni bila istinski najpoštenija ekipa u ligi - izjavio je Adnan Jahić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Svi igrači iz prethodne polusezone su se odazvali prozivci šefa stručnog štaba osim Jarovića i Mujarića, koji su napustili redove Crveno-crnih. Sa posudbe iz Slobode Bosanski novi su se vratili Adi Alić i Tarik Saletović, a u tim je stigao i iskusni defanzivac Ivan Šubert. Bit će mu ovo druga epizoda u najelitnijem rangu bh. fudbala nakon što je ranije za Radnik iz Bijeljine upisao više od 70 nastupa u domaćem prvenstvu.

Sloboda prvu zvaničnu utakmicu u 2023. godini igra u osmini finala Kupa BiH kada dočekuje Slogu Meridian. Protiv istog protivnika, ovaj put u gostima, Sloboda igra na otvaranju proljetnjeg dijela prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.