open-navfaktor-logo
search
Zbog kazne UEFA-e
Slovaci poručili navijačima BiH: Ne kupujte ulaznice!
Fudbalski savez Slovačke saopćio je da će ulaznice za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine biti u prodaji od petka, 3. marta.
01.03.2023. u 16:38
get url
text

VEZANI TEKST - Za meč BiH - Island ulaznice će biti u online prodaji, za Slovačku se ne prodaju
 

Utakmica 2. kola grupe J igra se 26. marta od 20.45 sati.

Navijači Bosne i Hercegovine zbog kazne koju je UEFA- izrekla Fudbalskom savezu BiH nakon nemilih događaja na meču Lige nacija u Rumuniji, neće moći na tribine.

Slovaci su zbog toga odlučili ulaznice prodavati samo za teritorij svoje države, a iz inostranstva kupovina neće biti moguća (geoblokada).

Fudbalski savez Slovačke preporučio je navijačima Zmajeva da karte ne kupuju preko posrednika, s obzirom na to da bi im osiguranje moglo zabraniti ulazak na tribine.

- U prethodnim danima smo zaprimili veliki broj upita naših navijača u vezi sa kupovinom ulaznica za drugu utakmicu kvalifikacionog ciklusa za plasman na EURO 2024. godine. Ova utakmica će se odigrati u Bratislavi 26. marta protiv reprezentacije Slovačke. Ovim putem obavještavamo javnost da je zbog incidenata na posljednjoj utakmici UEFA Lige Nacija u Rumuniji, FSBiH kažnjen od strane Disciplinske komisije UEFA novčanom kaznom od 10.000 eura i zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u zvaničnim takmičenjima. Kako je ova utakmica prva zvanična utakmica u organizaciji UEFA, neće biti organizovan sektor za gostujuće navijače, niti će biti omogućena kupovina ulaznica za gostujuće navijače putem FSBiH - poručili su nedavno iz krovne kuće bh. fudbala.

Zmajevi će kvalifikacije otvoriti 23. marta domaćom utakmicom protiv Islanda na stadionu Bilino polje u Zenici (20.45 sati). Slovaci u prvom kolu u Trnavi dočekuju Luksemburg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.