open-navfaktor-logo
search
Molba fudbalera
Slovenija bez Jana Oblaka do kraja godine
Oblak je zamolio da ne bude pozivan u reprezentaciju do kraja godine, kako bi se u potpunosti oporavio od povrede ramena
25.09.2018. u 10:40
get url
text
Jan Oblak

Fudbalski savez Slovenije prihvatio je zahtjev Jana Oblaka, golmana Atletico Madrida, da bude izostavljen iz fudbalske reprezentacije do kraja ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni 25-godišnji čuvare mreže, prema navodima španskih i slovenačkih medija, u Madridu se sastao s Radenkom Mijatovićem, predsjednikom FS Slovenije. Tokom sastanka Oblak je zamolio da ne bude pozivan do kraja godine, kako bi se u potpunosti oporavio od povrede ramena. Jedan od najboljih evropskih golmana tokom razgovora s Mijatovićem je kazao i da će, ukoliko tako bude odlučeno, rado prihvatiti ulogu kapitena reprezentacije Slovenije i da bi za njega to predstavljalo veliku čast.

Iz FS Slovenije su kazali da Oblak ima veliku želju da s reprezentacijom napravi dobar rezultat u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje počinju u martu naredne godine.

Sloveniju u oktobru čekaju dvije utakmice Lige nacija u kojima će nastupiti bez Oblaka. Zmajčeki će 13. oktobra gostovati Norveškoj, a zatim tri dana kasnije ugostiti Kipar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.