Slovenija šokirana: Slavni glumac ubijen nožem

Objavljeno: 19.06.17 u 12:50

Slovenija je šokirana nasilnom smrću Gašpera Tiča, glumca i predsjednika nacionalnog Društva dramskih umjetnika, kojeg je u nedjelju u nerazjašnjenim okolnostima u Tičevom stanu u Trubarovoj ulici, u središtu stare Ljubljane, nožem ubio 20-godišnjak.

Tič: Slovenci nagađaju o mogućoj pozadini ubistva
Tič: Slovenci nagađaju o mogućoj pozadini ubistva

Policija je u ponedjeljak potvrdila da je žrtva glumac Gašper Tič (44), koji se proslavio brojnim ulogama na televiziji i filmu, a uz to je dobitnik više visokih državnih priznanja za svoj umjetnički rad, dok identitet ubice koji je pritvoren ne otkriva.

Policija nastavlja s istraživanjem na mjestu zločina i s prikupljanjem podataka, saopćeno je iz policije.

Ljubljančani koji su se u nedjelju šetali gradskim središtem i stanari susjednih zgrada primijetili su nakon devet sati veliko prisustvo policije, a pristup zgradi u kojoj se dogodio zločin bio je onemogućen više sati.

Policija je, ne objavljući imena, potvrdila da je 20-godišnjak oštrim predmetom nakon svađe i međusobnog fizičkog sukoba ubio 44-godišnjaka, za kojega se kasnije potvrdilo da je poznati dramski umjetnik, dugogodišnji član Ljubljanskog dramskog kazališta.

Policija nastavlja istragu i ne otkriva detalje zločina zbog interesa istrage, ali mediji, koji se pozivaju na neslužbene izvore, navode da je 20-godišnji osumnjičenik sam telefonom nazvao policiju i priznao da je ubio glumca. Drugi neslužbeni izvori pak tvrde da su policiju oko devet sati nazvali Tičevi susjedi zbog čudne galame i buke koja je dolazila iz njegova stana.

Motivi i okolnosti tragedije, na koju s izrazima zaprepaštenja i saučešća i dalje reagiraju glumčevi kolege i prijatelji, nisu poznati, a slovenski mediji jučer i danas iznose detalje iz zanimljive Tičeve biografije i njegove profesionalne uspjehe.

Glumac Gašper Tič bio je poznat javnosti i po zapaženoj ulozi Franca Prešerna u nedavnom dugometražnom filmu, ali i satiričkim humorističkim emisijama koje je prije više godina imao zajedno sa svojom suprugom, također glumicom.

Porijeklom je iz Kopra, a posljednjih godina živio je u Ljubljani, nakon rastave od glumice Nataše Tič Ralijan, s kojom ima dvoje djece.