open-navfaktor-logo
search
Transfer saga
Slučaj Griezmann: Katalonci naljutili Atletico, Francuzu poziv za pripreme!
Jedini način da Barca dovede Griezmanna je da aktivira otkupnu klauzulu
05.07.2019. u 20:18
get url
text

Atletico Madrid oglasio se saopćenjem za javnost pozivajući francuskog napadača Antoinea Griezmanna da se u nedjelju pojavi na pripremama.

Iz Atletica su optužili Barcelonu, ali i Griezmanna za pregovore u toku prošle sezone. Madridski klub je istakao kako su Barcelona i francuski napadač pregovarali u trenucima dok je Atletico igrao utakmice Lige prvaka sa Juventusom, ali i u momentima dok se upravo sa "Blaugranom" borio za naslov prvaka u Španiji.

- Ni Barca, ni igrač nisu poštovali Atletico - objavljeno je u saopćenju.

Okidač za saopćenje Atletica bila je današnja izjava predsjednika Barce Josepa Marije Bartomeua koja se tiče pregovora oko potencijalnih pojačanja. On je kazao da je u četvrtak održan sastanak s ljudima iz Atletica kako bi pokušali razgovarati o sniženju njegove cijene.

Sada će sve ići težim putem. Pregovori i eventualno neki igrač Barce koji bi bio uključen u transfer padaju u vodu.

Jedini način da Barca dovede Griezmanna je da aktivira otkupnu klauzulu, koja od 1. jula, umjesto 200 miliona eura, košta 120 miliona eura.

Atletico je obavijestio igrača i njegove agente da se u nedjelju mora odazvati Diegu Simeoneu na startu predsezone, uz napomenu da je i dalje njihov član.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.