open-navfaktor-logo
search
Imali dozvolu
Slučaj koji je posvađao Općinu Centar i Grad Sarajevo: Jutros uklonjen displej kod Mosta Suade i Olge
Sporni displej koji je jučer postavljen u blizini mosta Suade i Olge, na obali Miljacke, jutros je uklonjen.  
28.09.2022. u 09:09
get url
text

Ovaj reklamni pano izazvao je brojne reakcije kako građana, tako i općinskih i gradskih zvaničnika.

Naime, Inspektorat Općine Centar prekinuo je instaliranje panoa, a ubrzo se oglasila Općina, ali i njen načelnik Srđan Mandić tvrdeći da oni nisu dali saglasnost za njegovo postavljanje već Gradska uprava.

Gradonačelnica Benjamina Karić potom je reagovala ističući da Grad nije dao dozvolu za instaliranje LED displeja, no dokumenti koje je objavio Faktor govore drugačije.

VEZANI TEKST - Dokumenti koji bi Karić mogli osvježiti sjećanje: Evo ko je dao saglasnost za displej kod Mosta Suade i Olge

- Grad Sarajevo nije dao saglasnost za postavljanje led displeja na raskrsnici kod Mosta Suade i Olge. Radi se o čistoj dezinformaciji. Za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole nadležna je općina. Uklanjanje je također obaveza općine - navela je gradonačelnica na Twitteru.

Na rješenju, koje je u posjedu Faktora, stoji kako je Grad Sarajevo dao saglasnost za postavljanje displeja 19. maja ove godine.

- Daje se saglasnost pravnom licu Karpas ambalaže iz Banje Luke za korištenje priobalnog pojasa uređenih vodotoka u svrhu postavljanja dvostrane samostojeće digitalne citylight vitrine, na desnoj obali rijeke Miljacke, nizvodno u ulici Vilsonovo šetalište, nakon mosta Suade Dilberović i Olge Sučić - stoji u rješenju koje je izdao Grad Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.