Čomor i Vlajčić oslobođeni su optužbe za krivično djelo zloupotreba ovlasti položaja i ovlasti. 

VEZANI TEKST - Bivši direktor i predsjednik Skupštine dioničara "Sarabona" optuženi za zloupotrebu položaja

Prema navodima iz optužnice, Vahidin Čomor se tereti da je u periodu od 2000. do 2005. godine, uprkos lošem poslovnom rejtingu i gubicima preduzeća Sarabon, bez saglasnosti dioničara podigao kredit u iznosu od dva miliona i 600 hiljada tako što je založio nekretnine procijenjene u vrijednosti višoj od 20 miliona maraka. Od toga su i nekretnine u vlasništvu Kantona Sarajevo procijenjene na oko šest miliona maraka.

Banka je pokrenula izvršni postupak za prodaju svih nekretnina, uključujući i nekretnine Kantona Sarajevo, budući da kredit nije isplaćen. Međutim, to je spriječeno sudskom zabranom o raspolaganju imovine.

Također, Čomor se tereti da je u decembru 2002. godine zaključio Ugovor o pozajmici u iznosu od 314,715,82 KM, koji je potpisao njegov brat tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Sarabona. Novac je isplaćen na ruke Vahidinu Čomoru. Nedugo nakon toga, optuženi Asim Vlajčić potpisuje odluku od otpisu pozajmice.

Čomora je u ovom predmetu zastupao advokat Sead Temim, a Vlajčićev branilac po službenoj dužnosti bila je advokatica Binasa Abaspahić.