Službeno: Dalić i Šuker postigli dogovor

Objavljeno: 14.11.17 u 13:06

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i selektor A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje saradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

FOTO: Hrvatski nogometni savez (HNS)
FOTO: Hrvatski nogometni savez (HNS)

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su Vatreni s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko takmičenje od samostalnosti.

- Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi put čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Selektoru čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat - izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što većem nivou, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima - dodao je selektorZlatko Dalić.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza verificirat će ovaj dogovor na sjednici iduće sedmice, nakon čega će biti potpisan ugovor o saradnji.