open-navfaktor-logo
search
Bh. napadač
Smail Prevljak se prisjetio "manijaka" koji su ga trenirali
Napadač belgijskog Eupena Smail Prevljak jedan od onih koji će na prvo reprezentativno okupljanje u 2021. godini stići u najboljoj formi.
13.03.2021. u 11:47
get url
text

Reprezentativac naše zemlje je u 24 nastupa za svoj tim u ovoj sezoni postigao 13 golova i upisao četiri asistencije.

Fudbaler rođen u Konjicu u velikom intervju za belgijske medije govorio o svojim počecima

- Sa 15 godina sam postao fudbaler u Bosni, što je prilično normalno tamo. Za početak, pokušao sam to kombinovati sa školom, ali sam vidio da je preteško, pa sam se posvetio fudbalu. U međuvremenu, vidio sam da je to rizično pa sam završio srednju školu vanredno - kazao je reprezentativac BiH.

Prevljak se osvrnuo i na odlaszak u inostranstvo i priliku koju mu je pružio Leipzig.

- Leipzig me pozvao na probu i prošlo je kako treba, pa sam dobio ugovor. Nisam mnogo znao o tom timu i mislio sam da ću završiti u malom klubu koji nema novca. U tom trenutku završili su na prvom mjestu četvrtog ranga - prisjeća se Prevljak, te dodaje:

- Krenuo je usponom ka Bundesligi, gdje su sada, na vrhu elitnog ranga i redovan učesnik Lige prvaka. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Sve je perfektno organizovano, ne samo za profesionalce, već i za mlađe ekipe. Red Bull ima nevjerovatne resurse, njihov trening centar je izvanredan.

Ipak, Prevljak je priliku za afirmaciju dobio u redovima "austrijskog brata" RB Salzburga, gdje se kalio u drugom timu (Liefering), a igrao je i na nekoliko posudbi od koji je jedna upravo bila u Eupenu.

Bh. napadač i danas je impresioniran organizovanošću kluba u kojem je stekao veliki dio svoje fudbalske naobrazbe.

- Osjetili smo kako će Leipzig igrati jednog dana Ligu prvaka, čak i kad smo igrali u trećem rangu. Kada dođete tamo, oni odvoje vrijeme i objasne vam svoju filozofiju, načine treniranja, stil igre, cijeli koncept. Sa taktičkog gledišta odmah znate gdje ste, na kojoj ste poziciji. Treniraju vas manijaci, nevjerovatni perfekcionisti. Uzmu vrijeme kako bi vas naučili svim aspektima presinga - ispričao je Prevljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.