Općina Novo Sarajevo

Smanjen broj kontejnera i gomile smeća u ulici Avde Smajlovića

Objavljeno: 12.08.2019. u 11:50

Nekada je u ulici Avde Smajlovića bilo šest kontejnera i smeća se nakupilo do koljena uz dva novopostavljena kontejnera –zvona

Ulica Avde Smajlovića

U ulici Avde Smajlovića u sarajevskom naselju Vraca, nekada je bilo šest kontejnera i smeća se nakupilo do koljena uz dva novopostavljena kontejnera –zvona.

Općina Novo Sarajevo prije sedam dana počela je postavljanje posuda za otpad – zvona. Predviđeno je da na više lokacija bude postavljeno 21 zvono. Od toga, po devet zvona kapaciteta 3.000 i 3.750 litara i tri zvona kapaciteta 2.500 litara.

Do sada je deset kontejnera postavljeno u ulicama:  Avde Smajlovića 23, Ćamila Sijarića 14, Olovska 60, Paromlinska 66  i Paromlinska 54. U narednim danima KJKP Rad postavit će i preostale posude za otpad – zvona, a za ove namjene Općina Novo Sarajevo iz budžeta je izdvojila 40.000 maraka.

Na primjeru u ulici Avde Smajlovića očito je da nedostaje još kontejnera pa se smeće odlaže na ulicu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije