open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove
Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta
15.08.2019. u 07:59
get url
text

U jutarnjim satima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle, posebno na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se dionice uz rijeke Savu, Drinu, Lašvu i Spreču.

Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja od 00.30 do 01.30 sati, od 02.00 do 03.30 i 04.00 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ - Lanište, Srebrenik - Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo - Kladanj, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići.

Još danas i sutra će se od 07.00 do 14.00 sati izvoditi deminerski radovi uz dionicu M-15 Glamoč - Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog čega će se saobraćati usporeno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.