open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Smijenjen direktor JU Dom zdravlja KS Fuad Husić, imenovan Mehmed Kulić
Podsjećamo, Faktor je ranije pisao da se razatra smjena dosadašnjeg direktora Husića, te da mu je dat rok od osam dana za izjašnjavanje o svim problemima sa kojima se ova ustanova suočavala u proteklom periodu
09.05.2019. u 12:43
get url
text

Na 2. vanrednoj sjednici Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo održanoj u srijedu, 8. maja 2019. godine, poštujući zakonske normative i statut ustanove, dužnosti je razriješen dosadašnji generalni direktor Fuad Husić, a na njegovo mjesto postavljen je v. d. generalnog direktora Mehmed Kulić koji će na ovoj dužnosti biti narednih šest mjeseci, tačnije do provođenja i okončanja konkursne procedure, kazali su iz Press službe JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Faktor je ranije pisao da se razmatra smjena dosadašnjeg direktora Husića, te da mu je dat rok od osam dana za izjašnjavanje o svim problemima sa kojima se ova ustanova suočavala u proteklom periodu, kao što je nedostatak reagensa, stomatološke opreme, kancelarijskog materijala.

Također, Faktor je pisao i da je ova ustanova prema dogovoru Vlade Kantona Sarajevo o raspodjeli pozicija pripala Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi Ibrahima Hadžibajrića, te da oni na ovo mjesto planiraju postaviti doktora Mehmeda Kulića, koji je bio nosilac liste ove stranke na proteklim izborima za Parlament Federacije BiH. 

Kako navode iz JU Dom zdravlja KS, razlog smjene dosadašnjeg generalnog direktora Husića je neusvajanje Izvještaja o radu za 2017. godinu, te aktuelna situacija koja je bila determinirana nedostatakom reagenasa u Službama za laboratorijsku dijagnostiku, te drugog sanitetskog i potrošnog materijala u 2018. godini koji je bio neophodan za pravilan rad ustanove i kontinuirano pružanje zdravstvenih usluga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.