open-navfaktor-logo
search
Novi kormilar
Smjena na klupi Fulhama: Ranieri umjesto Jokanovića
Uprava Fulhama jutros je saopćila da je prekinula saradnju sa srbijanskim stručnjakom Slavišom Jokanovićem, a da će njegovo mjesto na klupi zauzeti Claudio Ranieri
14.11.2018. u 13:53
get url
text
Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanović

Italijanski fudbalski stručnjak Claudio Ranieri novi je šef stručnog štaba engleskog premijerligaša Fulhama, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava londonskog kluba jutros je saopćila da je prekinula saradnju sa srbijanskim stručnjakom Slavišom Jokanovićem, a da će njegovo mjesto na klupi zauzeti Ranieri.

Jokanović je s Fulhamom ostvario samo jednu pobjedu u 12 utakmica Premijer lige i tim se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli s pet osvojenih bodova.

U klubu se nadaju da će iskustvo italijanskog stručnjaka donijeti potrebne promjene kako bi klub ostvario rezultatski napredak i očuvao status premijerligaša.

Ranieri je u bogatoj trenerskoj karijeri s klupe vodio Napoli, Fiorentinu, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Valenciju, Atletico Madrid, Chelsea, Monaco i Nantes.

U žiži svjetske javnosti 67-godišnji Ranieri bio je 2016. godine kada je na senzacionalan način osvojio titulu prvaka Engleske s Leicester Cityjem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.