open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Smjena oblačnog i sunčanog vremena, tegobe kod hroničnih bolesnika će se smanjiti
Danas će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.
09.10.2020. u 07:53
get url
text

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stepena.

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati danas na opću sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle u unutrašnjosti. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

I sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije očekuje se na jugu. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prijepodne slijedi postupno naoblačenje. Kiša se prvo očekuje u zapadnim i sjeverozpadnim dijelovima, a krajem dana i tokom večeri, sa nedjelje na ponedjeljak, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.