- Posebno skrećemo pažnju na planinske prevoje Nišići i Karaula (Sarajevo-Kladanj), gdje je saobraćanje otežano, uz česte zastoje. U ostalim područjima pada kiša, pa je kolovoz mokar i klizav. Kiša i snijeg se očekuju i tokom noći i sutra, zbog čega apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima - sapćeno je iz BIHAMK-a.

Federalni hidrometeorološki zavod za subotu prognozira u Bosni susnježicu ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, snijeg na planinama. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, a na jugu zemlje od 7 do 11°C. 

U nedjelju se prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. 

U ponedjeljak, (28.12.2020.) u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširit će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.