- Snijega na kolovozu mjestimično ima i na putevima: Priluka - Glamoč - Mlinište, Posušje - Jablanica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen) i Bugojno - Kupres. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno - navodi se u saopćenju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

- Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice - Laktaši, Stupari - Živinice, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi - saopćeno je iz BIHAMK-a.