open-navfaktor-logo
search
Sarajevo jutros
Snijeg pade na behar na voće
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda hladna fronta koja na naše krajeve dolazi sa sjeveroistoka donijela je nestabilno i hladnije vrijeme, a vjetar dodatno pojačao osjet hladnoće.
31.03.2020. u 09:41
get url
text
Snijeg

Kao u narodnoj pjesmi "Snijeg pade na behar i voće" tako je počeo i dan u Sarajevu. Na ulicama skoro nikog i nema, ali rade komunalne službe, a i snijeg je "gušći" od saobraćaja u Sarajevu. 

{$galerijaFotografija}

Danas je moguće formiranje tankog snježnog pokrivača, uz slabe padavine. Od četvrtka 2. aprila, do kraja prognoziranog perioda 14. aprila, u Bosni i Hercegovini temperature u jutarnjim satima kretat će se od 3 do 7 stepeni, a danju od 16 do 21 stepeni, prognoziraju meteorolozi.

Niske temperature u Bosni i Hercegovini prognoziraju se do četvrtka. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni se očekuje od -3 do 2 stepena, u Hercegovini od 6 do 11 stepeni. Prognozirane maksimalne vrijednosti u Bosni će se kretati od 1 do 6 stepeni, u Hercegovini od 8 do 13 stepeni. U Bosni i Hercegovini za prvih deset dana aprila prognozira se sunčano, stabilno i toplije vrijeme, a od 11. aprila izgledno je pogoršanje uz padavine širom Bosne i Hercegovine.

Snijeg, Ulice, 31.03.2020.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.