open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Snijeg zabijelio zemlju, na Bjelašnici jutros minus 13 stepeni
U Bosni je jutros bilo oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.
23.03.2020. u 08:23
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan-sedlo -6, Bugojno, Drvar, Jajce i Livno -3, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica -2, Široki Brijeg 3, Grude 4, Mostar 5, Neum i Stolac 6 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 942 milibara, u normali je i sporo opada.

U ranim jutarnjim satima danas prolazno slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i slaba kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Kratkotrajno slab snijeg u ranim jutarnjim satima. Nove sniježne padavine se očekuju u večernjim satima i tokom noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni, saopćenoi je iz Federalnog hidrometeorolokškog zavoda (FHMZ) BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.