open-navfaktor-logo
search
Udruženje Haber
Snima se dokumentarni film o Mustafi Hajrulahoviću Talijanu
Snimanje dokumentarnog filma će biti završeno do septembra 2020. godine kada će biti upriličena premijera i promocija filma zajedno sa knjigom
18.12.2019. u 12:43
get url
text
Nedžad Ajnadžić i Edin Smajić

U prostorijama Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić potpisao je sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem ugovor o partnerskom odnosu u vezi sa realizacijom projekta snimanja dokumentarnog filma "Jedan i jedini" i štampanje knjige pod istim nazivom.

Projekat će implementirati Udruženje za zaštitu historijskih vrijednosti Haber, a Općina Centar je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 10.000 maraka.

Tematika navedenog projekta je životno djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana, čiji je doprinos u odbrani naše domovine nemjerljiv.

Snimanje dokumentarnog filma će biti završeno do septembra 2020. godine kada će biti upriličena premijera i promocija filma zajedno sa knjigom.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je očuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata u periodu 1992-1995. Općina Centar stavila visoko na listu prioriteta.

- Sve aktivnosti koje imaju za cilj da se istina o ratnim dešavanjima spasi od zaborava, ali i da se budućim generacijama rat nikada ne ponovi, ova lokalna zajednica snažno podržava - poručio je Ajnadžić.

Udruženje za zaštitu historijskih vrijednosti Haber već nekoliko godina snima dokumentarne filmove koji prezentiraju mnoštvo nepoznatih činjenica i detalja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, a sve vrijeme Općina Centar je pružala finansijsku podršku ovom udruženju, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.