open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Snimak iz bolnice u Španiji: Pacijenti leže na podu, broj preminulih premašio 2.000
Zastrašujući snimak iz španske bolnice pokazuje bolesnike zaražene koronavirusom koji kašljaju dok eže na podu hodnika i čekaju tretman.
23.03.2020. u 16:20
get url
text
Pacijenti u bolnici u Španiji

Šokantni snimak prikazuje kako neki pacijenti kašlju dok doktor stoji u blizini, a čini se da su neki koji leže na podu spojeni na aparate za disanje.

Scene su snimljene u bolnici Infanta Leonor i bolnici Severo Ochoa de Leganes u španskoj prijestolnici Madridu, prenosi El Mundo.

Videozapis je podijeljen putem interneta kako bi se ljudi stimulirali da slijede mjere distanciranja koje se primjenjuju u zemljama širom svijeta.

Broj preminulih od bolesti Covid-19 u Španiji je danas premašio 2.000, s obzirom da je registrirano 462 smrtnih slučajeva, dok je 33.089 osoba registrirano kao pozitivno na koronavirus.

Od ukupnog broja smrtnih slučajeva u Španiji, 58 posto se odnosi na Madrid, a kriza je zdravstveni sistem dovela na rub propasti.

Zemlja je u opasnosti da postane novi epicentar u Evropi, a najnovije brojke Italije pružaju neku nadu da bi tamošnja kriza mogla početi jenjavati.

{$galerijaFotografija}

Španska zamjenica premijera Carmen Calvo jedna je od osoba koje čekaju hitne rezultate testova danas nakon što je u nedjelju odvedena u bolnicu s respiratornom infekcijom.

Lokalni list El Mundo izvijestio je kako su iz nekih bolnica poručili da "ne primaju više pacijenata" jer su "na maksimalnom kapacitetu".

1 od 496
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.