open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Snimak postao viralan: Influencerica koja jede supu od šišmiša prima prijetnje smrću
Influencerica, čiji je snimak na kojem jede supu od šišmiša, nakon izbijanja koronavirusa munjevitom brzinom se proširio internetom, progovorila je o primanju prijetnji smrću.
28.01.2020. u 08:39
get url
text

Wang Mengyun pojela je cijelog šišmiša iz zdjele sive vode, uprkos tome što je stvorenje identificirano kao mogući domaćin virusa.

Snimak je postao viralan, a na društvenim mrežama tvrdi se kako je snimljen u restoranu u Wuhanu, prvom gradu u kojem je zabilježen smrtonosni virus.

Wuhan, u kojem živi 11 miliona stanovnika, blokiran je od prošle sedmice.

Sada Mengyun tvrdi da je snimak nastao prije tri godine zato što je htjela pokazati "životni stil lokalnih ljudi" u Palauu u Mikroneziji, piše Mirror.

U izvinjenju koje je uputila svojim sljedbenicima na kineskoj društvenoj mreži Weibo, kazala je "Oprostite svi, nisam trebala jesti šišmiše".

Mengyun je također kazala da je primila prijetnje smrću nakon što je video postao viralan.

- Sve to jer sam 2016. godine, kada sam bila na turneji u Palauu, na otoku u Tihom okeanu, pojela supu kojom se svakodnevno hrane lokalni ljudi. U maju 2016. nisam znala šta je virus. Kada je video objavljen, željela sam upoznati ljude sa načinom života lokalnog stanovništva. Nisam znala da će šišmiš postati domaćin virusa - kazala je.

Šišmiši su popularni u kineskoj medicini i vjeruje se da liječe niz bolesti poput malarije i kašlja. Smatra se da njihove fekalije liječne očne bolesti. Naučnici također tvrde da postoji mogćnost da je virus potekao i od zmija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.