STRAVIČNO

Snimak tragičnog nokauta: Preminula italijanska legenda

Objavljeno: 05.11.2018. u 16:38

Otišao je na način na koji je želio. Da je mogao, borio bi se do 80. godine. Ring je bio njegov život, kazao je njegov brat Fabrizio

Daghio je preminuo nakon povreda na mozgu

Christian Daghio, italijansk majstor tajlandskog boksa, preminuo je u petak u bolnici u Bangkoku u 50. godini, sedam dana nakon teškog nokauta u borbi za titulu azijskog ogranka WBC-a u teškoj kategoriji.

Daghio se borio za upražnjeni WBC pojas prvaka Azije protiv Dona Parueanda na priredbi održanoj 26. oktobra u Rangsitu. Nesretni Italijan dva puta je završio na podu, ali se nakon drugog rušenja, nažalost, više nije probudio.

Preminuo je u bolnici u petak nakon što je završio u komi zbog povreda na mozgu. Iza sebe je ostavio ženu i peterogodišnju kćer.

Daghio je imao 189 nastupa u muay thaiju (tajlandskom boksu) i čak 145 pobjeda. Osvojio je nekoliko svjetskih titula, a 1993. je s 21 godinom preselio je na Tajland.

- Otišao je na način na koji je želio. Da je mogao, borio bi se do 80. godine. Ring je bio njegov život -kratko je komentirao Christianov brat Fabrizio.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije