Blokirana ulica

Snimanje filma: Ratne scene i oklopna vozila na ulicama Mostara

Objavljeno: 09.07.2019. u 11:23

Pojedini Mostarci ističu da se "svakako glavna ulica danas ne razlikuje mnogo od 1992. godine", te pozivaju nadležne i ovom prilikom da ulože novac u njenu obnovu, a "ne po periferijama"

U Mostaru se danas snima film "Quo Vadis Aida", bh. rediteljice Jasmile Žbanić. Za potrebe snimanja filma saobraćaj u ulici Maršala Tita, na potezu od Instituta Junus Emre do Narodnog pozorišta, zatvoren je jutros od pet sati, pa sve do 21 sat.

Na ulicama Mostara su ratne scene i transporteri, a pojedini Mostarci ističu da se "svakako glavna ulica danas ne razlikuje mnogo od 1992. godine", te pozivaju nadležne i ovom prilikom da ulože novac u njenu obnovu, a "ne po periferijama".

Snimanje filma je počelo u maju u Stocu. Radnja filma odvija se u Srebrenici u vrijeme rata, a neke od uloga tumače Emir Hadžihafizbegović, Izudin i Dino Bajrović, Ermin Sijamija i Minka Muftić.

Foto: Facebook

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije