open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori 2020
SNSD se ponovo obrušio na CIKBiH: Brane Ujedinjenu Srpsku, tvrde da su i sami žrtve malverzacija
Predstavnici SNSD-a danas su ponovo kritikovali Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine (CIKBiH), te ocijenili da su opozicioni PDP i SDS njihovi "direktni poslušnici", a da je krajnji cilj da se napravi haos i "svima ogadi sve što ima veze sa izborima u BiH".
09.10.2020. u 14:35
get url
text

- Očigledno da su iz SDS-a i PDP-a njihovi direktni poslušnici, kako bi oko izbornog procesa napravili haos. Konstantno imamo manipulacije, ne bi li se što je duže moguće odgodio izborni proces i očekivani debakl PDP-a i SDS-a koji su zajedno sa SDA i DF-om instalirali svoje poslušnike u CIK-u BiH - istakao je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Naveo je i da među članovima SNSD-a ima veliki broj onih koji su izmanipulisani za glasanje putem pošte, te nemaju nikakve veze sa adresama na kojima se pojavljuju njihovi podaci. Takvi slučajevi su, naveo je Kovačević, zabilježeni u Brčkom, Bijeljini, Tesliću i Banjoj Luci.

- CIKBiH nije u stanju da kontroliše proces registracije glasača putem pošte - dodao je Kovačević.

- Pozivamo sve građane da provjere da li se eventualno nalaze na tim spiskovima. Ukoliko već jesu, bitno je samo da 15. novembra dođu na glasačko mjesto i samim tim će poništiti lažni glas koji bi došao poštom. Ako CIKBIH nije u stanju da vrati u zakonske okvire proces glasanja putem pošte, onda je bolje da taj proces i nemamo. SNSD tu nema nikakve zle namjere i ne stoji iza bilo kakve manipulacije, nego je žrtva takvih manipulacija - kazao je Kovačević.

Kovačević  je komentarisao danas i zabranu izlaska na izbore Ujedinjenoj Srpskoj, te ocijenio da je odluka Centralne izborne komisije BiH politička, a da je prema njegovom ličnom mišljenju sporni spot "neukusan".

- Moje mišljenje je da je u pitanju neukusan spot, ali smo jedinstveni u mišljenju da je u pitanju preradikalna kazna - istakao je Kovačević.

Komentarišući navode o mogućem izlasku Socijalističke paretije iz koalicije sa SNSD-om, a zbog posljednjih smjena njihovih kadrova iz banjalučkih gradskih ustanova, Kovačević je rekao da uvijek ima nezadovoljnih, ali vjeruje da će koalicija ostati jedinstvena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.