open-navfaktor-logo
search
Francuski reprezentativac
Šok u Barceloni: Ousmane Dembele besplatno prelazi u najbogatiji klub na svijetu?
Francuski reprezentativac Ousmane Dembele jedan je od dvojice najskupljih igrača u historiji Barcelone, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da ga katalonski klub izgubi bez ijednog eura odštete.  
26.11.2021. u 13:03
get url
text

Barcelona je Dembelea u ljeto 2017. godine platila 135 milijuna eura, isti iznos kojeg je izdvojila za Philippea Coutinha godinu dana kasnije.

Dembele se nije najbolje snašao u Barceloni, niti je opravdao status velike zvijezde kojeg je imao kada je dolazio iz Borussije Dortmund. Imao je i velikih problema sa povredama, ali i disciplinom pa ga je klub u nekoliko navrata kaznio.

U dosadašnjih 120 nastupa u dresu Katalonaca postigao je 30 golova i upisao 21 asistenciju.

Sve to je očigledno bilo dovoljno francuskom reprezentativcu da se odluči za odlazak s Camp Noua.

Mundo Deportivo donosi vijest kako bi Dembele karijeru mogao nastaviti u Newcastlea. Njemu ugovor sa Barcelonom traje do ljeta iduće godine a što znači da sa prvim danom 2022. godine može pregovarati s klubom koji ga može dovesti bez odštete.

Barcelona ga želi zadržati, posebno na tome inzistira novi trener Xavi, ali izgleda kako su 'Svrake' pripremile ugovor kojem Katalonci ne mogu parirati.

Ugledni španski medij tvrdi kako će Newcastle Dembeleu ponuditi godišnja primanja od 15 miliona eura uz još 15 miliona eura bonusa za njegov dolazak. Isto tako, i njegov menadžer će dobiti dodatnu proviziju. Sve je to previše za Barcelonu koja nije ni u približnoj finacijskoj situaciji kao trenutno najbogatiji klub na svijetu koji u Dembeleu vidi prvu veliku zvijezdu.
 

 

 

 
 
  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.