Šok u Garešnici kod Bjelovara: Petogodišnji dječak uzeo kišobran i skočio sa 3. sprata zgrade

Objavljeno: 19.04.17 u 16:45

Dječak (5) iz Garešnice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u Hrvatskoj, zatrčao se i izletio kroz prozor trećeg sprata. Skočio je s više od 10 metara visine!? Imao je puno sreće, jer otvoreni kišobran je ublažio pad, a dječak je zadobio samo lakše ozljede!

 

-Hvala dragom Bogu da se sin oporavlja i da ništa nije slomio. Mislim da ga je dragi Bog sačuvao - rekla nam je Željka V. (32), majka petogodišnjaka, čija je dogodovština zaprepastila Garešničane.

Kad su čuli da je njihov mali sugrađanin prošlog četvrtka skočio s prozora stana na trećem spratu zgrade u Ulici 73. samostalne bojne i pri tome prošao samo s lakšim ozljedama, u nevjerici su vrtjeli glavama. Ni ljekari na Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, koji su doživjeli i vidjeli doista svašta, nisu mogli vjerovati da ništa nije slomio, jer ipak se radilo o padu s više od deset metara.

Nakon što je skočio kroz prozor, do dječaka je prva dotrčala komšinica Romana Totgetrgeli Čakanić (38), koja živi ispod stana tročlane porodice.

-Čula sam kao da je nešto ‘zašuštalo’ pokraj prozora. Pomislila sam da je nešto palo s krova, jer na njemu su u toku radovi. Ipak sam pogledala kroz prozor. Vidjela sam mališana kako leži!? Odmah sam istrčala iz zgrade te otrčala koliko su me noge nosile i pitala dječaka kako se osjeća. Zapomagao je, rekavši da ga bole noge i leđa - rekla je komšinica koja je, tvrdi, još i danas sva u šoku.

Komšinica je savjetovala dječaku da se ne miče do dolaska Hitne medicinske pomoći. Nakon što su stigli, odmah su ga prevezli u Dječiju bolnicu u Zagreb. Dječak ni jednog trenutka nije gubio svijest te se svega sjeća. Ljekarima je ispričao da je pokušao skočiti poput Spider-Mana.

Majka kaže kako se sve odigralo u trenu. Bilo je oko 18.30 sati. Svi su bili u sobi i u jednom trenu dječak je nestao. Da bi se potom u dnevnom boravku popeo na prozor i skočio s otvorenim kišobranom. Majka i komšinica Romana tvrde da mu je kišobran spasio život, jer ne samo da je usporio pad, nego ga je odnio dalje od naslaganog betonskog crijepa, na koji bi najvjerojatnije pao. Crijep je složen uz samu ivicu trospratnice.

Svi u komšiluku su sretni što je po dječaka sve dobro završilo. Roditelji se nadaju da bi njihov jedinac iduće sedmice mogao izaći iz bolnice.